Συμβουλές Φωτισμού

Συμβουλές Φωτισμού
  1. Φωτισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων

Αντικαθιστώντας τους παλαιούς ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου ή φθορισμού με λαμπτήρες τύπου LED ή λαμπτήρες οικονομίας, πετυχαίνουμε εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 80% χωρίς να αλλάζει η απόδοση του φωτισμού, ενώ ο χρόνος ζωής των λαμπτήρων φθάνει στο δεκαπλάσιο

  1. Φωτεινές επιγραφές καταστημάτων

Χρησιμοποιούμε προβολείς ή φωτιστικά τεχνολογίας LED σε συνεργασία με χρονοδιακόπτη. Αλλάζουμε τους λαμπτήρες φθορισμού από τις φωτεινές επιγραφές με λαμπτήρες τεχνολογίας LED.

  1. Φώτα κήπου και πυλωτής
  • Χρησιμοποιούμε χρονοδιακόπτη έτσι ώστε να καθορίζουμε εμείς το άνοιγμα και το κλείσιμο τους.
  • Χρησιμοποιούμε ανιχνευτή κίνησης ώστε να ανάβουν όταν περνάει κάποιος από την ζώνη ελέγχου του ανιχνευτή.
  • Χρησιμοποιούμε τον αυτόματο διακόπτη κλιμακοστασίου με ρυθμιζόμενο χρόνο, ώστε να σβήνουν μετά από λίγο, για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Χρησιμοποιούμε φωτοκύτταρα ημέρας νύχτας ώστε τα κυκλώματα φωτισμού να ενεργοποιούνται μόνο όταν ο φυσικός φωτισμός δεν είναι επαρκής.
  1. Ηλιακός θερμοσίφωνας

Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα έχουμε άφθονο ζεστό νερό το καλοκαίρι και τις ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Με τη σωστή και τακτική συντήρησή του, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να προσφέρει μέγιστη οικονομία και άφθονο ζεστό νερό σε συνεργασία με την αντίσταση. Ρυθμίζουμε το θερμοστάτη τροφοδότησης της ηλεκτρικής αντίστασης στους 55 βαθμούς κελσίου.  Προσπαθούμε να μην αφήνουμε συνέχεια ανοιχτό το διακόπτη του θερμοσίφωνα.

  1. Ανεμιστήρες οροφής

Η χρήση ανεμιστήρων οροφής προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας βοηθώντας πολύ το φυσικό δροσισμό των χώρων, χωρίς να ξηραίνει ή να παγώνει την ατμόσφαιρα. Παράλληλα, σε χώρους όπου χρησιμοποιείται σύστημα κλιματισμού,  η ταυτόχρονη χρήση των ανεμιστήρων οροφής, μειώνει σημαντικά τις ώρες λειτουργίας του κλιματισμού, ενώ μας επιτρέπει να ρυθμίζουμε το θερμοστάτη της κλιματιστικής μονάδας σε θερμοκρασία 2 – 3 0C υψηλότερη από την επιθυμητή, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας για κλιματισμό.

Το χειμώνα, η χρήση του ανεμιστήρα οροφής με την αντίστροφη περιστροφή, συντελεί κατά 10% στην εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του ζεστού αέρα που εγκλωβίζεται στην οροφή.

You might be interested in …

Συμβουλές Εξοικονόμησης Ενέργειας

Συμβουλές Εξοικονόμησης Ενέργειας

Blog

Φωτισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων   Αντικαθιστώντας τους παλαιούς ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου ή φθορισμού με λαμπτήρες τύπου LED ή λαμπτήρες οικονομίας, πετυχαίνουμε εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 80% χωρίς να αλλάζει η απόδοση του φωτισμού, ενώ ο χρόνος ζωής των λαμπτήρων φθάνει στο δεκαπλάσιο.   Φωτεινές επιγραφές καταστημάτων   Χρησιμοποιούμε προβολείς ή φωτιστικά τεχνολογίας LED […]

Διαβάστε Περισσότερα
Συμβουλές για ηλεκτρικές συσκευές

Συμβουλές για ηλεκτρικές συσκευές

Blog

 Ψυγείο: Χρησιμοποιούμε ψυγείο υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αφού είναι μια συσκευή που λειτουργεί όλο το 24ωρο. Τοποθετούμε το ψυγείο μακριά από θερμαντικά σώματα, το ηλεκτρικό μαγειρείο και το πλυντήριο πιάτων. Δεν ανοίγουμε άσκοπα την πόρτα του ψυγείου. Κάνουμε τακτικά απόψυξη. Πάχος πάγου 5mm και μεγαλύτερο αυξάνει κατά 30% την κατανάλωση ρεύματος. Δεν καλύπτουμε τα κενά εξαερισμού […]

Διαβάστε Περισσότερα